Menu
Dnes má meniny: Valéria Zajtra: Aloiz

Jahodové tiramisu

POTREBUJEME: 800 g jahôd, 500 g mascarpone, 200 g bielej čokolády, 120 ml šľahačky, 2 ks vanilkového cukru, balíček podlhovastých piškót, čerstvé lístky medovky

POSTUP: Očistené jahody rozmixujeme na kašu. Šľahačku vyšľaháme a zmiešame spolu s mascarpone. Následne roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli, necháme chvíľu vychladnúť a vmiešame do šľahačkovej masy. Na dno formy poukladáme piškóty, navrstvíme jahodovú zmes a následne i krém z mascarpone s čokoládou. Postup zopakujeme. Na záver dezert posypeme kakaom, môžeme dozdobiť jahodami a čerstvými lístkami medovky.

Čítať ďalej...

Hrnčekový rebarborový koláč

POTREBUJEME: 2 hrnčeky polohrubá múka, 1 hrnček cukor, 2 ks biely jogurt, 2 ks vajce, ½ hrnček oleja, 1 ks prášok do pečiva, rebarbora

POSTUP: Na začiatok si vyšľaháme vajcia s cukrom. Postupne pridávame olej, jogurt a múku spolu s práškom do pečiva. Ingrediencie spolu vymiešame do hladka, kým nevznikne zmes. Cesto vylejeme na natretý a múkou vysypaný plech. Vrch koláča bohato posypeme očistenou a pokrájanou rebarborou. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňoch 35 minút. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom podľa chuti.

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.