Menu
Dnes má meniny: Ela Zajtra: Urban

Vyprážané jablká v cestíčku

POTREBUJEME: 5 ks jablko, 2 ks vajce, 250 g hladká múka, 300 ml mlieko, ¼ ČL soľ, práškový a škoricový cukor, olej na vypráženie

POSTUP: Jablká ošúpeme a nakrájame na kolieska. Potom z každého vykrojíme jadrovník. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. K bielkom prípade soľ a vyšľaháme dotuha. K žĺtkom pridáme mlieko a muku. Následne pridáme aj sneh. Každý jablkový krúžok zvlášť namáčame v cestíčku a následne vyprážame v rozhorúčenom oleji z oboch strán. Vyprážané jabĺčka posypeme práškovým a škoricovým cukrom.

Čítať ďalej...

Karamelový cheesecake Lotus

Potrebujeme: 1 ks salko karamelové, 2 balíčky Lotus karamelové keksy, 3 téglik Mascarpone, 150 g rozpustené maslo

Postup: Lotus keksy rozdrvíme nadrobno. Môžeme použiť aj karamelové Bebe keksy. K rozdrveným sušienkam pridáme rozpustené maslo. Všetko spolu premiešame do hustého cesta. Cesto si dáme do tortovej formy okrúhlej. Poriadne ho rovnomerne roztlačíme. Dáme do chladničky a medzitým si pripravíme krém. Mascarpone dobre vymiešame s polovicou salka. Vyberieme cesto z chladničky a zvyšné salko rozotrieme na cesto. Na vrch dáme pripravený mascarpone krém. Dáme na hodinu do chladničky stuhnúť a následne môžeme podávať.

 

 

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.