Menu
Dnes má meniny: Jana Zajtra: Tichomír

Čerstvý nepečený ovocný koláč

POTREBUJEME: 200 g oriešky kešu, 200 g hrozienka, 50 g lieskové oriešky, 50 g datle, 2 ks grécky jogurt s trstinovým cukrom, 2 ks banán, jahody (nakrájané na malé kúsky), čučoriedky

POSTUP: Kešu oriešky, lieskové oriešky, hrozienka (je dobré ich pred rozmixovaním zatiaľ horúcou vodou a nechať 15 – 20 minút zmäknúť) a datle si rozmixujeme v miske na jemnú hmotu.

Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie. Hmotu rovnomerne vtlačíme na dno a čiastočne aj na boky formy. Rovnomerne naň natrieme grécky jogurt a ozdobíme ovocím, ktoré sme si pripravili. Necháme v chladničke stuhnúť a môžeme podávať.

Čítať ďalej...

Letný nákyp

POTREBUJEME: 500 g maliny, 225 g jahody, 175 g ríbezle, 175 g ostružiny, 175 g práškový cukor, 8 plátkov chlieb, 3 dl voda, maslo na vymastenie, mäťa, smotana

POSTUP: 6 formičiek vymastíme maslom, prípadne rastlinným olejom. Mali by mať objem približne 1,5 dl. Formičky vyložíme chlebom. Cukor s vodou dáme do panvice a necháme rozpustiť za stáleho miešania. Následne privedieme do varu a povaríme 2 minúty. Do sirupu pridáme polovicu malín a zvyšné ovocie. Väčšie jahody prekrojíme na polovicu a povaríme niekoľko minút nad menším plameňom do mäkka, aby však zachovali svoj tvar. Ovocie preložíme do formičiek. Zakryjeme ďalším plátom chleba. Okraje foriem zalejeme menším množstvom šťavy tak, aby sa chlieb dobre namočil. Prikryjeme tanierikom, zaťažíme a necháme vychladiť. Zvyšné maliny rozmiešame v mixéri alebo prepasírujeme cez nekovové sitko. Prilejeme ovocnú šťavu pre dosiahnutie redšej konzistencie. Vyklopíme nákyp na tanieriky a prelejeme malinovou šťavou. Na záver môžeme ozdobiť lístkami mäty a zvyšným ovocím. Servírujeme s vyšľahanou šlahačkou.

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.