Menu
Dnes má meniny: Kornélia Zajtra: Slávka

Cviklový brownies

foto: av foto: av

Potrebujeme:
500g cvikly uvarenej do mäkka
100g masla
100g tmavej čokolády, t.j. cca jedna tabuľka (čím vyššie % kakaa, tým zdravšie)
150-200g trstinového cukru
3 vajcia
100g hladkej múky (môže byť aj špaldová múka alebo posekané vločky)
25g kakaa

Postup:
Do mixéra vložíme uvarenú cviklu, maslo a čokoládu (teplá cvikla ich roztopí) a rozmixujeme na hladkú kašu. Kým sa zmes mixuje, vyložíme si malý plech (asi 20x30cm) papierom. Cukor a vajcia vyšľaháme na pevnú penu a pomaly do nej vmiešame chladnúcu čokoládovo-cviklovú zmes. Nakoniec vsypeme múku zmiešanú s kakaom a dobre premiešame. Nalejeme do vystlaného plechu a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180°C asi 25-35 minút. Brownies je hotový, keď sú okraje spevnené, povrch je suchší, ale stred sa trošku chveje, čiže po 25 minútach je tak akurát, no môže to byť aj o pár minút dlhšie (len pozor na prepečenie!). Neľakajte sa ani zalepeného "skúšobného" špáradla, lebo to je správna konzistencia brownies. Koláč je výborný, chutí čokoládovo a pokiaľ to neprezradíte, nikto ani nevie, že v ňom je cvikla.

Dobrú chuť!

2 komentáre

  • Biba

    Dnes som recept vyskúšala. Dala som trošku viac
    horkej čokolády - len pre istotu aby nebol veľmi cviklový. Avšak aj napriek tomu, tam chuť cvikly veľmi prerážala.
    Konzistencia aj nenáročnosť receptu sú skvelé, no osobne mi nechutil ale rodine áno.
    No kto hľadá recept na tento druh koláča, tento je fajn

    Napísal(a) Biba nedeľa, 17. september 2017, 17:20 Odkaz na komentáre
  • Andula

    No veru bol výborný...akurát múku som vymenila za mandle a vrch po upečení som za tepla potrela nutelou a posypala škoricovým cukrom ?????

    Napísal(a) Andula sobota, 10. september 2016, 16:10 Odkaz na komentáre

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.