Menu
Dnes má meniny: Kornélia Zajtra: Slávka

Minilangoše s medvedím cesnakom Doporučený

Na 12 ks potrebujeme:

45 dkg hladkej múky
1 lyžička soli
1 vrecúško sušeného droždia (7g)
3 listy medvedieho cesnaku
1 lyžičku masti
4 dcl oleja na vysmážanie

Postup:
K múke pridáme soľ, sušené droždie, najemno posekaný medvedí cesnak a toľko teplej vody, aby sme dostali ľahko miesiteľné cesto. Pokropíme roztopenou masťou, vypracujeme vzdušné cesto, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste aspoň na dvojnásobok objemu.
Následne cesto pomúčenými rukami rozdelíme na dvanásť kúskov, trochu ponaťahujeme a v horúcom oleji upečieme do zlatista.
Necháme odkvapkať od oleja na papierovom obrúsku.

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.