Menu
Dnes má meniny: Ľuboslav(a) Zajtra: Matúš

Cibuľovo-syrová polievka Doporučený

POTREBUJEME:

3 ks cibuľa, 1 strúčik cesnak, 2 PL maslo, 2 PL hladká múka, 150 ml suché biele víno, 500 ml zeleninový vývar, 200 ml mlieko, 150 g tvrdý syr, 2 ČL rasca, 4 PL pažítka, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

Cibuľu a cesnak olúpene a nakrájame, následne opečieme na masle. Pridáme múku, krátko opekáme a zelejeme vínom. Povaríme 3 minúty, pridáme vývar a mlieko. Polievku varíme za stáleho miešania asi 10 minút, potom ju rozmixujeme. Po častiach do nej pridávame za stáleho miešania nastrúhaný tvrdý syr. Na suchej panvici opečieme rascu. Asi polovicu z nej pridáme do polievky, dochutíme soľou a korením podľa chuti. Druhou polovicou posypeme spolu s pažítkou polievku rozdelenú do misiek a podávame.

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.