Menu
Dnes má meniny: Dušan Zajtra: Iveta

Domáca žemľová knedľa Doporučený

POTREBUJEME: 10 ks žemľa/rožok, 300 ml mlieko, ½ ČL soľ, 4 PL olej, 1 ks cibuľa, 3 ks vajce, 1 PL nasekaná petržlenová vňať, 1 ČL prášok do pečiva

POSTUP: Pečivo nakrájame na kocky. V mlieku rozľaháme vajcia, pridáme prášok do pečiva a soľ. Následne zmes nalejeme na pečivo a premiešame. Cibuľu očistíme, nasekáme na drobno a osmažíme na oleji. Osmaženú cibuľu spolu s petržlenovou vňaťou pridáme k rožkom a premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti, pričom každú časť dáme na navlhčený a vymastený obrúsok a sformujeme do tvaru valčeka, ktorý zabalíme, previažeme a varíme vo vriacej vode 25 až 30 minút.

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.