Menu
Dnes má meniny: Ela Zajtra: Urban

Špargľová polievka Doporučený

POTREBUJEME: 2,5 l voda, 300 g špargľa, 40 g hladká múka, 40 g masť, 3 ks cibuľa, 2 ks vaječný žĺtok, 1 dl mlieko, petržlenová vňať, soľ, muškátový oriešok, zelerová vňať

POSTUP: Do osolenej vody vložíme očistenú umytú a na kolieska pokrájanú špargľu spolu s viazaničkou zelenej zelerovej a petržlenovej vňate, mladou zelenou cibuľkou a varíme. Zápražku urobíme z múky a masti, zriedime ju vodou, precedíme a pridáme do polievky. Keď je špargľa mäkšia, polievku odstavíme, vyberieme viazaničku vňatí a do polievky zamiešame mlieko, prípadne sladkú smotanu vymiešanú so žĺtkom. Na záver pridáme umytú a nadrobno posekanú petržlenovú vňať s troškou nastrúhaného muškátového orieška.

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.