Menu
Dnes má meniny: Ela Zajtra: Urban

Špenátové halušky s cuketovou omáčkou Doporučený

POTREBUJEME: 1 ks väčšia cuketa, 4 strúčiky cesnaku, 150 g parmezán, 50 g maslo, 2 PL olej, muškátový oriešok, 200 ml šľahačková smotana

POSTUP: Cuketu umyjeme, nastrúhame na strúhadle a následne roztlačíme očistené strúčiky cesnaku. Rozpálenú panvicu potrieme olejom a cuketu dáme prehriať spolu s cesnakom a štipkou soli. Pridáme troška vody, ktorú pri miešaní necháme odpariť. Následne prilejeme smotanu, necháme prevrieť a premiešame spolu s maslom. Do zmesi pridáme parmezán a muškátový oriešok, halušky a všetko spolu na panvici premiešame. Ak medzitým halušky či cestoviny vychladli, necháme pod panvicou oheň a premiešame ich nad teplom v omáčke.

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.