Menu
Dnes má meniny: Ela Zajtra: Urban

Letný nákyp Doporučený

POTREBUJEME: 500 g maliny, 225 g jahody, 175 g ríbezle, 175 g ostružiny, 175 g práškový cukor, 8 plátkov chlieb, 3 dl voda, maslo na vymastenie, mäťa, smotana

POSTUP: 6 formičiek vymastíme maslom, prípadne rastlinným olejom. Mali by mať objem približne 1,5 dl. Formičky vyložíme chlebom. Cukor s vodou dáme do panvice a necháme rozpustiť za stáleho miešania. Následne privedieme do varu a povaríme 2 minúty. Do sirupu pridáme polovicu malín a zvyšné ovocie. Väčšie jahody prekrojíme na polovicu a povaríme niekoľko minút nad menším plameňom do mäkka, aby však zachovali svoj tvar. Ovocie preložíme do formičiek. Zakryjeme ďalším plátom chleba. Okraje foriem zalejeme menším množstvom šťavy tak, aby sa chlieb dobre namočil. Prikryjeme tanierikom, zaťažíme a necháme vychladiť. Zvyšné maliny rozmiešame v mixéri alebo prepasírujeme cez nekovové sitko. Prilejeme ovocnú šťavu pre dosiahnutie redšej konzistencie. Vyklopíme nákyp na tanieriky a prelejeme malinovou šťavou. Na záver môžeme ozdobiť lístkami mäty a zvyšným ovocím. Servírujeme s vyšľahanou šlahačkou.

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.