Menu
Dnes má meniny: Ľuboslav(a) Zajtra: Matúš

Fraštacká špecialita

PORCIE: 2

ČAS PRÍPRAVY: 30 min.

INGREDIENCIE: bravčová panenka 30 dkg, 4-5 ks kyslých uhoriek, soľ, feferónka, horčica, olej.

POSTUP: Na rozohriatom oleji orestujeme mäso, ktoré sme si nakrájali na tenké slížiky. Keď je mäso opečené, pridáme nadrobno nakrájané uhorky s feferónkami a za občasného miešania restujeme. Ak je mäso hotové pridáme  2 PL horčice. Mäso sa nám do nej obalí a na dne panvice ostane čistý olej. Vtedy je špecialita hotová. Ak sa vám to nepodarí, nebojte sa, že ostanete hladní, pretože každá reštaurácia v Hlohovci má túto dobrotu vo svojom jedálničku.                                                                                                                                                                                                       

 

3 komentáre

  • Jozef T.

    Ako je to so slovenčinou?
    Fraštacká alebo správne gramaticky fraštácka?
    To isté samozrejme platí aj pre
    Fraštåcke noviny...

    Napísal(a) Jozef T. nedeľa, 04. február 2018, 07:26 Odkaz na komentáre
  • ferko

    Dal by som si...musím povedať láske, nech mi navarí...mňam.

    Napísal(a) ferko nedeľa, 26. január 2014, 00:57 Odkaz na komentáre
  • Michal HC

    Malá rada. Keď chcete nakrájať mäso čo najjemnejšie a rovnomernejšie, krájajte ho jemne zmrznuté. Panenka je dosť jemnej a poddajnej konzistencie :)

    Napísal(a) Michal HC sobota, 25. január 2014, 09:22 Odkaz na komentáre

Napíšte komentár

návrat hore

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.