Menu
Dnes má meniny: Dušan Zajtra: Iveta

Jarné šošovicové fašírky

POTREBUJEME: 2 šálky šošovica červená, 1 KL soľ, 1 KL mleté čierne korenie, 1 ks cibuľa, 3 lístky cesnak medvedí, 2 ks vajcia, 5 Pl strúhanka bezlepková Novalim, 7 PL olej, 1 ks jablko, 1 ks biela reďkovka, ½ ks ľadový šalát, 4 PL olivový olej, 1 ČL dijonská horčica, 1 PL citrónová šťava, 1 ČL med

POSTUP: V slanej vode si najprv uvaríme napučanú šošovicu. Zlejeme ju a pridáme soľ, korenie, vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľu a madvedí cesnak a napokon prisypeme strúhanku (asi 5 PL). Všetko spolu dobre premiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré opekáme z oboch strán na olivovom oleji. Na šalát si všetky druhy zeleniny nakrájame na drobno (tenké pásiky alebo malé kúsky), premiešame, zalejeme zálievkou a podávame spolu s fašírkami.

Čítať ďalej...

Domáca žemľová knedľa

POTREBUJEME: 10 ks žemľa/rožok, 300 ml mlieko, ½ ČL soľ, 4 PL olej, 1 ks cibuľa, 3 ks vajce, 1 PL nasekaná petržlenová vňať, 1 ČL prášok do pečiva

POSTUP: Pečivo nakrájame na kocky. V mlieku rozľaháme vajcia, pridáme prášok do pečiva a soľ. Následne zmes nalejeme na pečivo a premiešame. Cibuľu očistíme, nasekáme na drobno a osmažíme na oleji. Osmaženú cibuľu spolu s petržlenovou vňaťou pridáme k rožkom a premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti, pričom každú časť dáme na navlhčený a vymastený obrúsok a sformujeme do tvaru valčeka, ktorý zabalíme, previažeme a varíme vo vriacej vode 25 až 30 minút.

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.