Menu
Dnes má meniny: Lívia Zajtra: Eleonóra

Bábovka

POTREBUJEME: 6 vajec, 22 dkg práškového cukru, 150 ml vody, 150 ml oleja, 30 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 škoricový cukor, 1 PL kakaa, 2 dkg hrozienok namočených v rume, 1 vanilkový cukor

POSTUP: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou posypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta pridáme škoricový cukor s hrozienkami alebo kakao a nalejeme do formy. Pečieme asi 45 minút na 200 ˚C. Po upečení vyklopíme bábovku na tanier a posypeme cukrom.

Čítať ďalej...

Pizzové slimáky

Na približne 25 kusov potrebujeme: 1 lístkové cesto (400 g), 20 dkg šunky, 5 dkg nastrúhaného syra, 1 tavený syr Bambino, kečup, 1 vajce, korenie na pizzu.

POSTUP: Na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme lístkové cesto do tvaru obdĺžnika, potrieme kečupom, navrch poukladáme šunku, nasypeme postrúhaný syr a zvinieme do rolády. Roládu pokrájame na tenké kolieska, poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na každý kúsok vytlačíme trochu taveného syra, posypeme pizzovým korením a v predhriatej trúbe pečieme pri teplote 200 °C 10 až 15 minút.

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.