Menu
Dnes má meniny: Dušan Zajtra: Iveta

Opitý Izidor

CESTO: 15 dkg masla, 15 dkg práškového cukru, 4 vajcia, pol balíčku prášku do pečiva, 12 dkg mletých orechov, 7 dkg hrubej múky.

Postup: vymiešame maslo, cukor a žĺtky, pridáme kakao, prášok do pečiva, múku, orechy a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom.

Čítať ďalej...

Božská máňa

Na cesto potrebujeme: 20 dkg polohrubej múky, 20 dkg práškového cukru, 4 vajcia, 10 PL oleja, 10 PL horúcej vody, 1/2 prášku do pečiva, šľahačku – navrch (2 šľahačky v prášku)

Postup prípravy cesta: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom plechu.

Na krém potrebujeme: 3/4 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 20 dkg práškového cukru, 3 kyslé smotany, 1,5 balenia piškót, káva, rum

Postup prípravy cesta: V mlieku uvaríme puding s práškovým cukrom a po vychladnutí postupne primiešame kyslé smotany. Na vychladnutý koláč natrieme polovicu krému, naň poukladáme piškóty namočené v káve a v rume, natrieme druhú polovicu krému a navrch dáme šľahačku.

Prajeme dobrú chuť!

Čítať ďalej...
Prihláste sa k odberu tohto RSS kanála

Fraštacké noviny

  • Dvojtýždenník o živote v Hlohovci a okolí.

  Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Akékoľvek rozmnožovanie časti alebo celku textov, fotografií akýmkoľvek spôsobom bez súhlasu vydavateľa je zakázané.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.